Hozzávalók:
1,5 evőkanál zsír
6 db tojás sárgája ( a fehér-
je is kell majd! )
15 dkg cukor
1 cs. sütőpor
3 dl tejföl
kb. 60 dkg liszt.
6 db tojás sárgája ( a fehér-
je is kell majd! )
15 dkg cukor
1 cs. sütőpor
3 dl tejföl
kb. 60 dkg liszt.
Ezeket jól összedolgozzuk,
hogy jól nyújtható tészta
legyen, majt hosszú, kb arasznyi szélességű vékony
tésztát nyújtunk belőle.
legyen, majt hosszú, kb arasznyi szélességű vékony
tésztát nyújtunk belőle.
Töltelék:
6 db tojás
felvert habja
40 dkg porcukor
40 dkg darált dió
1 evőkanál liszt.
40 dkg porcukor
40 dkg darált dió
1 evőkanál liszt.
A tészta hosszában a két
szélére sorban egymás mellé kimagozott meggybefőttet
teszünk, majd felhajtjuk a tésztát, hogy az eltakarja a meggyszemeket, majd a
kettő közét bekenjük a töltelékkel. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, majd
ha kihűlt megszórjuk ( vaníliás ) porcukorral és keresztben újjnyi vastagságúra
szeleteljük, hogy jól látható legyen a két szélén a meggy és közötte a diós
töltelék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése