2012. március 6., kedd

Macskaszem


Hozzávalók:
                       1,5   evőkanál     zsír
                          6   db               tojás sárgája  ( a fehér-
                                                  je is kell majd! )
                        15   dkg             cukor
                          1   cs.               sütőpor
                          3   dl                tejföl
                 kb.  60   dkg             liszt.

Ezeket jól összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tészta
legyen, majt hosszú, kb arasznyi szélességű vékony
tésztát nyújtunk belőle.

Töltelék:
                          6   db               tojás felvert habja
                        40   dkg             porcukor      
                        40   dkg             darált dió
                          1   evőkanál     liszt.

A tészta hosszában a két szélére sorban egymás mellé kimagozott meggybefőttet teszünk, majd felhajtjuk a tésztát, hogy az eltakarja a meggyszemeket, majd a kettő közét bekenjük a töltelékkel. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, majd ha kihűlt megszórjuk ( vaníliás ) porcukorral és keresztben újjnyi vastagságúra szeleteljük, hogy jól látható legyen a két szélén a meggy és közötte a diós töltelék.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése