A tegnapi ígéretem:
Hozzávalók:
5-6 db tojásból
a szokásos módon
piskótát
sütünk.
8 dkg zsír
8 dkg zsír
2 db tojás
15 dkg cukor
1,5 kávéskanál szalagáré
kevés kakaó
45 dkg liszt
pici tej,
hogy a fentiekből jól
nyújtható tészta legyen. Két vékony lapot sütünk zsírozott, lisztezett
tepsiben, ill. ha tudjuk akkor a hátulján, mert ott könnyebb kinyújtani.
Krém:
5 evőkanál lisztből
és
5 dl tejből
krémet főzünk, majd ha
kihűlt,
hozzáadjuk a jól kikevert
1 cs. Rámamargarint
és
20 dkg cukrot.
A lapokat úgy tesszük össze,
hogy a piskóta kerüljön középre. A krémet ízesíthetjük vaníliás cukorral és
citromlével, vagy rummal.
A harmadik lap tetejére is
kenjünk a krémből és reszelt csokoládéval vagy tortadarával díszíthetjük. Egy
napig állni kell hagyni, hogy a lapok megpuhuljanak.
Ez az adag a barna nagy
tepsihez van.
Én a krémbe kb. 2 db citrom reszelt héját, levét szoktam beletenni, így elég intenzív citrom íze lesz. Mi így szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése