2012. február 29., szerda

Cseh krémes



A tegnapi ígéretem:



Hozzávalók:
                       5-6   db               tojásból a szokásos módon
                                                  piskótát sütünk.
                          8   dkg             zsír
                          2   db               tojás
                        15   dkg             cukor
                       1,5   kávéskanál szalagáré
                   kevés                     kakaó
                        45   dkg             liszt
                       pici                     tej,
hogy a fentiekből jól nyújtható tészta legyen. Két vékony lapot sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben, ill. ha tudjuk akkor a hátulján, mert ott könnyebb kinyújtani.

Krém:
                          5   evőkanál     lisztből és
                          5   dl                tejből krémet főzünk, majd ha
                                                  kihűlt, hozzáadjuk a jól kikevert
                          1   cs.               Rámamargarint és
                        20   dkg             cukrot.

A lapokat úgy tesszük össze, hogy a piskóta kerüljön középre. A krémet ízesíthetjük vaníliás cukorral és citromlével, vagy rummal.
A harmadik lap tetejére is kenjünk a krémből és reszelt csokoládéval vagy tortadarával díszíthetjük. Egy napig állni kell hagyni, hogy a lapok megpuhuljanak.
Ez az adag a barna nagy tepsihez van.




Én a krémbe kb. 2 db citrom reszelt héját, levét szoktam beletenni, így elég intenzív citrom íze lesz. Mi így szeretjük.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése