2012. március 20., kedd

Almáspite


Hozzávalók:
                          2   evőkanál       zsír
                          2   db                 tojás
                        30   dkg               cukor
                          1   cs.                 vaníliás cukor
                          1   cs.                 sütőpor
                                                    reszelt citromhéj
                          pici                    só
                        60   dkg               liszt
                         kevés                  tej, hogy jól nyújtható, gyenge tésztát kapjunk.


Töltelék:
    Kb.               1   kg                  alma
         Ízlés szerint                          cukor
                          2   ek.                 fahéj


 A tésztát ketté osztjuk, az egyiket kinyújtjuk akkorára, mint a tepsi és belefektetjük a kizsírozott, lisztezett tepsibe. Erre kerül a töltelék, de előtte a tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, majd a tetejére szintén a másik lap tészta.
Lehet rácsokat is tenni a tetejére, akkor kb. 1 cm-es csíkokat vágunk a kinyújtott tésztából derelyemetélővel.
Lehet fehér habot is tenni a tetejére, akkor a tésztából fele annyi kell, a tojások fehérjét pedig gőz fölött felverjük, majd rákenjük a megsült süteményre, de egy kicsit vissza lehet még tenni, hogy jobban rászáradjon.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése