2012. március 9., péntek

Sóskifli


Hozzávalók:
                          1   dl                  tej
                          3   dkg               élesztő
                         pici                     cukor
                        10   dkg               szendvicsvaj (1 cs.)
                        10   dkg               zsír
                          1   db                 tojás
                         ½   evőkanál       só
                          2   dl                  tejföl
                        50   dkg               liszt

A tésztát jól kidolgozzuk, 5 részre osztjuk és 1 éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap a cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, átlósan 16 egyenlő részre vágjuk és a külső szélétől befele haladva föltekerjük, majd egy kicsit kifli formájúra meghajlítjuk.
Így sütjük zsírozott, lisztezett tepsiben.

A kifliket én megtöltöttem a sajtos csiga töltelékével.







2 megjegyzés:

  1. Húúúúúú! Milyen guszta........ki fogom próbálni.....viszem a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó étvágyat hozzá! Ha kipróbáltad, írd meg ízlett-e?

      Törlés