Hozzávalók:
1 dl tej
3 dkg élesztő
pici cukor
10 dkg szendvicsvaj (1 cs.)
10 dkg zsír
1 db tojás
½ evőkanál só
2 dl tejföl
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
pici cukor
10 dkg szendvicsvaj (1 cs.)
10 dkg zsír
1 db tojás
½ evőkanál só
2 dl tejföl
50 dkg liszt
A
tésztát jól kidolgozzuk, 5 részre osztjuk és 1 éjszakára hűtőszekrényben
pihentetjük.
Másnap a cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, átlósan 16 egyenlő részre vágjuk és a külső szélétől befele haladva föltekerjük, majd egy kicsit kifli formájúra meghajlítjuk.
Másnap a cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, átlósan 16 egyenlő részre vágjuk és a külső szélétől befele haladva föltekerjük, majd egy kicsit kifli formájúra meghajlítjuk.
Így
sütjük zsírozott, lisztezett tepsiben.
A kifliket én megtöltöttem a sajtos csiga töltelékével.
Húúúúúú! Milyen guszta........ki fogom próbálni.....viszem a receptet!
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá! Ha kipróbáltad, írd meg ízlett-e?
Törlés