2012. február 7., kedd

Diós krémszelet ( Zsuzsa fajta )


Hozzávalók:
                        30   dkg               porcukor
                          4   db                 tojás sárgája, ill a végén a
                                                    felvert habja
                        10   evőkanál       langyos víz
                        10   dkg               darált dió
                         ½   cs.                 sütőpor
                        20   dkg               liszt

A hozzávalókat jól elkeverjük, majd sütőpapírral kibélelt kis-méretű tepsiben sütjük. Ha kihűlt, az egész tetejére kenjük a krémet.

Krém:
                          4   dl                  tejből és
                          4   evőkanál       lisztből krémet főzünk.

Ha kihűlt hozzáadunk még

                          3   cs.                 vaníliás cukrot,
                        25   dkg               Ráma margarint, vagy
                                                    vajat,
                        25   dkg               porcukrot és
                        10   dkg               darált diót.

A legtetejére mázat teszünk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése